Αλ. Τσίπρας: Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε αύξηση των θέσεων εργασίας και μείωση της ανεργίας (LIVE)

img-21371500278704-3

Έφτασε σήμερα λίγο μετά τις 10.30 στο υπουργείο Εργασίας ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα ”Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε σταθερή αύξηση των θέσεων εργασίας και μείωση της ανεργίας. Αυτά τα αποτελέσματα δεν έχουν έρθει από μόνα τους. Εχει γίνει προσπάθεια με σχέδιο. Παλεύουμε σε συνθήκες ισχυρής επιτροπείας.
Η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε τον Απρίλιο που μας πέρασε την ανεργία στο 25%, είναι από όμως το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο του 2012. Τον Απρίλιο του 2014 το ποσοστό που είχε καταγραφεί ήταν 27%. Εχουμε μείωση της ανεργίας και κατά δέκα μονάδες μείωση της ανεργίας των νέων.
Αυτή η αποκλιμάκωση της ανεργίας θα επιταχυνθεί το επόμενο χρονικό διάστημα”.

Μετά τη σύσκεψη με την υπουργό, Έφη Αχτσιόγλου, τις αναπληρώτριες υπουργούς, Θεανώ Φωτίου και Ράνια Αντωνοπούλου, τον υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, καθώς και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης.

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επιχειρεί να χτυπήσει τη μάστιγα της ανεργίας μέσα από διαφορετικούς τρόπους και προγράμματα.

Μια τέτοια στοχευμένη δράση είναι το πρόγραμμα για περίπου 46.000 ανέργους για νέους, άτομα άνω των 55 ετών, άτομα με αναπηρία, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, όπως είχε την ευκαιρία να θυμίσει η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, μέσω συνέντευξής της, χθες, στην εφημερίδα ‘Real News’. Μια πολιτική, συνολικά, που έχει αρχίσει να δίνει καρπούς, καθώς μέσα σε ένα 12μηνο υπήρξε μείωση σχεδόν 2 ποσοστιαίων μονάδων (από 23,6% στο 21,7%) της ανεργίας, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται στα επίπεδα των αρχών του 2012.

 Στην πρώτη γραμμή των δράσεων του Υπουργείου, επίσης, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, τώρα και μέσω της χρηματοδότησης ύψους 7,6 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ ενός συνολικού σχεδίου δράσης.