Ο Γ. Μπουτάρης «ψηφίζει» Στ. Θεοδωράκη για αρχηγό του νέου φορέα

boutaris

Συνάντηση είχαν σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης με τον επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιου του νέου φορέα της Κεμτροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Θεοδωράκη λέγοντας ότι στην Ελλάδα λείπει ένας κεντρώος προοδευτικός χώρος, ο οποίος θα παίρνει από παντού τα καλά και θα πετάει τα κακά. «Το έχω πει επανειλημμένα ότι με ενοχλούν οι ορισμοί κεντροαριστερά, κεντροδεξιά. Ξέρω πόσο ο Σταύρος πιστεύει ότι οποιαδήποτε αναγέννηση του κέντρου θα προκύψει από την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, γι’ αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος που εάν τελικά γίνει ο αρχηγός του νέου κόμματος θα δώσει μεγάλη σημασία στην τοπική αυτοδιοίκηση.»

Με τη σειρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκάλυψε ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν ένας από τους ανθρώπους που τον παρακίνησαν να θέσει υποψηφιότητα. Τόνισε, μάλιστα, ότι «τώρα θα δώσουμε μια μεγάλη μάχη για να ενώσουμε βέβαια την παράταξη, όχι για να την διχάσουμε. Παλεύουμε, πολεμάμε, ενώνουμε και τελικά νομίζω ότι θα νικήσουμε. Κι όταν λέω θα νικήσουμε, εννοώ πως θα νικήσουμε προς όφελος της χώρας. Αντίπαλος μας είναι τα πολλά άλυτα προβλήματα της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευαν ο βουλευτής Β΄Αθήνας Γιώργος Αμυράς, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Μηλαπίδης, η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου Λίνα Παπαδάκη και η υπεύθυνη του τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιάννα Παναγοπούλου.