Γ. Σταθάκης: «Πυροτέχνημα» το τελεσίγραφο της El Dorado για τις 22 Σεπτεμβρίου

2592241

Την επίλυση όλων των θεμάτων στη διαιτησία η οποία ξεκινάει αυτή την εβδομάδα επιθυμεί η κυβέρνηση με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση για «πάγωμα» των επενδύσεων της El Dorado στη χώρα. Ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι η επένδυση θα συνεχιστεί εφόσον πληροί πλήρως τους περιβαλλοντικούς όρους και εφόσον διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει μεταλλουργία στην Ελλάδα”, υπενθυμίζοντας ότι η εκκρεμότητα υπάρχει εδώ και 22 χρόνια.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης  χαρακτήρισε άνευ ουσίας και ολίγον πυροτέχνημα το τελεσίγραφο της Eldorado, εξηγώντας ότι η αδειοδότηση του έργου στην Ολυμπιάδα έχει ολοκληρωθεί και ό, τι απομένει θα έχει διευθετηθεί τις επόμενες 10 ημέρες.

Στις Σκουριές έχει αδειοδοτηθεί το 60 % και έχει συμφωνηθεί να παραπεμφθεί σε διαιτησία τις επόμενες ημέρες από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Αδειοδότηση δεν έχει υπάρξει για την μεταλλουργική μονάδα αλλά γι αυτό δεν ευθύνεται η εταιρεία, ανέφερε .

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η καναδική εταιρία να θέσει ζήτημα ρήτρας, ο υπουργός αποκρίθηκε ότι δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης αν ακυρωθεί η επένδυση . Είναι δεδομένη η ευρωπαϊκή νομοθεσία και ανάλογο παράδειγμα υπάρχει στην Ρουμανία , ανέφερε και πρόσθεσε πως η Eldorado δεν έθεσε τέτοιο θέμα.

Το υπουργείο αντιμετωπίζει το ζήτημα με την Eldorado με θεσμικό τρόπο ανέφερε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε συντεταγμένη χώρα με συνέχεια».