Εισβολή μεταλλωρύχων στο υπουργείο Περιβάλλοντος – «Δεν φεύγουμε μέχρι να πάρουμε τις άδειες για να έχουμε και αύριο δουλειά»

img-30381441885588

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, ζητώντας να υπογραφούν οι άδειες που εκκρεμούν, προκειμένου «να έχουμε και αύριο δουλειά», ενώ προειδοποίησαν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Εκπρόσωποι των εργαζομένων εισέβαλαν στο κτίριο, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό.

Περίπου δέκα εργαζόμενοι βρίσκονται στον πρώτο όροφο του υπουργείου, όπου έχουν κάνει κατάληψη και ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας.  

Οι μεταλλωρύχοι θα ξεκινήσουν μια σειρά από αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις. “Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να πάρουμε πάρουμε τις άδειες για να έχουμε δουλειά. Ξέρουμε πως οι άδειες βρίσκονται στο γραφείο του υπουργού. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένως συνάντηση με τους κκ Σταθάκη και Φάμελλο, αλλά δεν μας έχουν δεχτεί”, δήλωσε στον Σκάι ο κ. Ζαφειρούδας,πρόεδρος του Σωματείου Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Συνολικά αναμένεται να φτάσουν στο υπουργείο τρία πούλμαν που μεταφέρουν εργαζομένους.

Προ ημερών ο κ. Ζαφειρούδας είχε δηλώσει στο Newpost: “Η κυβέρνηση μας έχει κοροϊδέψει επανειλημμένως για την έκδοση των αδειών μη πείθοντάς μας ως προς αυτό που ευαγγελίζεται περί δημόσιου συμφέροντος και νομιμότητας. Η κυβέρνηση είναι εχθρική τόσο απέναντι στην επένδυση όσο και στους εργαζομένους. Τις τελευταίες εβδομάδες ο αρμόδιος υπουργός είχε δεσμευτεί ότι τις επόμενες ημέρες θα εκδοθούν οι άδειες, παρόλα αυτά υπήρξε εσκεμμένη καθυστέρηση“, ενώ είχε προαναγγείλει σειρά κινητοποιήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας: «Θέλουμε έστω και την τελευταία στιγμή να παρθεί μια απόφαση από τον πρωθυπουργό ώστε να προκύψει έντιμος συμβιβασμός με την εταιρία πριν είναι πολύ αργά»

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας η Eldorado Gold με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την πρόθεσή της να αναστείλει την επένδυσή της στα ορυχεία που λειτουργούν, τα αναπτυξιακά της σχέδια και τα περιουσιακά στοιχεία εξερεύνησης στην Ελλάδα.