Έπεσαν οι υπογραφές για τη φορο-λοταρία – 1.000 τυχεροί θα κερδίζουν 1.000 κάθε μήνα

to-sxedio-o-kindunos-gia-plastiko-xrima-kartes-pantou-4-w-l

Υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση, από την Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, για τη διενέργεια του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων. Αρμόδια Διεύθυνση για τη διενέργεια των κληρώσεων ορίζεται η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Όπως έχει γράψει το Newpost, τα δώρα της φορο-λοταρίας θα είναι συνολικού ποσού 12 εκατ. ευρώ ετησίως, τα οποία θα κληρώνει κάθε μήνα η εφορία και θα παρέχει σε όσους φορολογούμενους θα χρησιμοποιούν για τις συναλλαγές τους πιστωτικές η χρεωστικές κάρτες μέσω των μηχανημάτων POS.

Στη φορο-λοταρία μπορούν να συμμετάσχουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και όσοι καταναλωτές χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες στις συναλλαγές τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων είναι τα εξής:

Α) Η αρμόδια Υπηρεσία μέχρι τις πρώτες είκοσι ημέρες κάθε μήνα λαμβάνει τα στοιχεία των συναλλαγών που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον προηγούμενο μήνα. Στο τέλος του μήνα πραγματοποιούνται κληρώσεις που διεξάγονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Β) Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε από τη μία να λαμβάνονται υπόψη όλες οι συναλλαγές, από την άλλη πλευρά να δίνονται κίνητρα για συναλλαγές που θεωρούνται μικρής αξίας.

Γ) Οι κληρώσεις θα είναι μηνιαίες και σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται χίλιοι (1.000) τυχεροί νικητές που κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Στο πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Α.Φ.Μ. και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

Δ) Τα έπαθλα είναι αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα, δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου ενώ είναι και ακατάσχετα.

Ε) Τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσει ο φορολογούμενος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newpost, η πρώτη κλήρωση δώρων θα γίνει στο τέλος Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου.