Διαδικτυακή σύγκρουση μεταξύ των συμβούλων του Γιουνκέρ και της Μέι για τις διαρροές

junk-may

Άγρια κόντρα μέσω Twitter ξέσπασε μεταξύ των συμβούλων του προέδρου της Κομισιόν και της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι, με αφορμή τις διαρροές σε γερμανική εφημερίδα λεπτομερειών από τη συνάντηση των δύο για το Brexit.

Στο εν λόγω δημοσίευμα, ο Γιουνκέρ εφέρετο να περιέγραφε με διόλου κολακευτικά λόγια την παρουσία της βρετανίδας πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια του δείπνου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπεύθυνος του πολιτικού γραφείου του Γιουνκέρ διέψευσε την κατηγορία που διατύπωσε στο Twitter ο πρώην ομόλογός του στο επιτελείο της Μέι ότι εκείνος ήταν η πηγή της διαρροής για την Μέι. Πολλοί μάλιστα είχαν ισχυριστεί ότι εκείνος ευθυνόταν και για προηγούμενη διαρροή που αφορούσε δείπνο των δύο πολιτικών πριν από έξι μήνες.

Ο Μάρτιν Σελμέιρ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ απόπειρα «παγίδευσής» του και προσπάθεια να πλήξει τις σχέσεις Γιουνκέρ-Μέι.

Ο Νικ Τίμοθι, ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Μέι όταν εκείνη έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις πρόωρες εκλογές του Ιουνίου, έγραψε στο Twitter ότι ο Σελμέιρ ήταν η πηγή της εφημερίδας.

«Έπειτα από εποικοδομητική συνάντηση του Συμβουλίου, ο Σελμέιρ κάνει αυτό. Υπενθύμιση ότι κάποιοι στις Βρυξέλλες δεν επιθυμούν συμφωνία ή θέλουν μια τιμωρητική συμφωνία», έγραψε.

Ο Σελμέιρ απάντησε λέγοντας ότι ούτε εκείνος ούτε ο Γιουνκέρ έκαναν τα σχόλια που τους αποδίδονται. «Διαψεύδω ότι 1. ευθυνόμαστε για την διαρροή 2. είπε αυτά ο Γιουνκέρ και 3. θέλουμε τιμωρητική συμφωνία για το Brexit», έγραψε.

«Σε μια προσπάθεια να παγιδεύσει την πλευρά της ΕΕ και να υπονομεύσει τις συνομιλίες…Αυτό είναι ψευδές. Το ξέρω ότι δεν ταιριάζει με το κλισέ σας, @NickJTimothy. Αλλά, ο @JunckerEU και εγώ δεν έχουμε κανένα συμφέρον να αποδυναμώσουμε την πρωθυπουργό. Αλλά φαίνεται ότι κάποιοι έχουν συμφέρον να υπονομεύσουν τις εποικοδομητικές σχέσεις @JunckerEU & της πρωθυπουργού Μέι. Ποιός; αυτό είναι το ερώτημα».