Στις 12.00 επιστρέφει στον Κορυδαλλό ο Δημήτρης Κουφοντίνας

20171109132621-img-93311510224175

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επιστροφή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την 48ωρη άδεια που πήρε για πρώτη φορά.

Ο Δ. Κουφοντίνας πρέπει να εμφανιστεί το αργότερο έως τις 12 το μεσημέρι σήμερα στην είσοδο των φυλακών του Κορυδαλλού, ενώ με βάση τους όρους της άδειάς του παρουσιάζονταν δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17Ν μετέβη στο σπίτι του στο Βαρνάβα και πέρασε εκεί μαζί με τους οικείους του το διήμερο.

Η προσωρινή αποφυλάκιση του «Λουκά» της 17Ν ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εντός Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό σε χώρες που είδαν αξιωματούχους τους να πέφτουν νεκροί από τη δράση της οργάνωσης.

Οργή από την χήρα του Σόντερς

Αποτροπιασμένη από την διήμερη άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα εμφανίζεται η χήρα του στρατιωτικού Στίβεν Σόντερ ο οποίος δολοφονήθηκε στις 8 Ιουνίου του 2000 από την 17 Νοέμβρη.

Η Χέδερ Σόντερς σε δήλωσή της στους Times σχολίασε  «Είμαι αποτροπιασμένη από την απελευθέρωση για δύο ημέρες ενός άνδρα που εμπλέκεται στο φόνο του συζύγου μου. Κανένας από εκείνους στη 17Ν δεν έχει δείξει ποτέ καμία μεταμέλεια ούτε έχει απολογηθεί για το φόνο του συζύγου μου».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αντέδρασε στην άδεια του Κουφοντίνα

Έντονο προβληματισμό εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφορικά με την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από την φυλακή, καταδικάζοντας την επίμαχη απόφαση.

«H Ελλάδα άφησε ελεύθερο έναν καταδικασμένο τρομοκράτη από την οργάνωση της 17 Νοέμβρη. Θα θέλαμε να καταδικάσουμε την απελευθέρωση του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με δύο μέρες άδεια από τις ελληνικές φυλακές» ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χέδερ Νάουερτ.

Η Νάουερτ σημείωσε ότι «έχει καταδικαστεί για μια σειρά φόνων, συμπεριλαμβανομένου εκείνων του Ουίλιαμ Νορντίν, ακολούθου αμύνης της αμερικανικής πρεσβείας, και του λοχία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ρόναλντ Στιούαρτ. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει στην ελληνική κυβέρνηση την σοβαρή μας ανησυχία γι’ αυτή την απόφαση».

«Στο παρελθόν», προσέθεσε, «κάποια από τα καταδικασμένα μέλη της 17 Νοέμβρη έχουν αφεθεί ελεύθερα με άδεια και μετά εξαφανίστηκαν. Επομένως, ανησυχούμε γι’ αυτόν τον λόγο».