Και με το Κάταρ έκανε… δουλειές ο Β. Παπαδόπουλος

ypetha

Πλήθος δραστηριοτήτων φέρεται να είχε ο Βασίλης Παπαδόπουλος αφού σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτουν τα «ΝΕΑ» το αίτημα του επιχειρηματία στις 3 Ιανουαρίου του 2017 για να επιτραπεί σε στρατιωτικούς του Κατάρ να επιθεωρήσουν οπτικά πυρομαχικά που ήθελαν να αγοράσουν χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά επείγον.

Το αίτημα απευθυνόταν στον γενικό διευθυντή εξοπλισμών και επενδύσεων, αντιναύραρχο ε.α. Κυριάκο Κυριακίδη, ο οποίος υπέγραψε στη συνέχεια τη συμφωνία για την πώληση πολεμικού υλικού στους Σαουδάραβες.

Το ίδιο υλικό, όμως, ο κ. Παπαδόπουλος το διεκδικούσε και για λογαριασμό της Ιορδανίας.

Το σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 11 Ιουλίου 2016 το αποκάλυψε η ΝΔ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έβαλε και την Κένυα στο παζλ, ζητώντας εξηγήσεις από τον Πάνο Καμμένο γιατί τα Ελληνική Αμυντικά Συστήματα κατέστησαν πληρεξούσιο τον Παπαδόπουλο για προώθηση εξοπλιστικών συστημάτων στην Κένυα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πώληση των πυρομαχικών στο Κατάρ δεν προχώρησε, γιατί τα αιτούμενα πυρομαχικά δεν ήταν προς πώληση και, δεύτερον, γιατί ο κ. Παπαδόπουλος δεν παρουσίασε ποτέ τα διαβατήρια των δύο αξιωματούχων του Κατάρ για τους οποίους είχε ζητήσει την άδεια.