Αν. Λοβέρδος: «Υπάρχουν και νέα στοιχεία για την πώληση βλημάτων στη Σ. Αραβία»

img-22921455969753

Την ύπαρξη και νέων στοιχείων για την υπόθεση της πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μετά τη ΝΔ, θα καταθέσει τη δική της επερώτηση τις επόμενες ημέρες, όταν κρίνει ότι πρέπει να δοθεί συνέχεια στο θέμα. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι είναι ξεκάθαρο πια ότι η Σαουδική Αραβία ζητούσε να αγοράσει μόνο 100.000 βλήματα και διερωτήθηκε πού θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000. «Θα τα καρπωνόταν ο μεσάζοντας ή θα πήγαιναν σε κάποια τρίτη χώρα Είναι θέμα διαφθοράς, ή είναι θέμα Υεμένης;» διερωτήθηκε. 

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ, «η δουλειά φαίνεται να χάλασε στο θέμα της μεταφοράς των όπλων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη Σαουδική Αραβία και στην ασφάλιση του φορτίου. Τα ερωτήματα, πρόσθεσε ο βουλευτής, είναι αμείλικτα, και θα πρέπει ο κ. Τσίπρας που θα έρθει τη Δευτέρα στη Βουλή να στηρίξει τον υπουργό του να απαντήσει αν γνώριζε το ΚΥΣΕΑ, που ενέκρινε τη –διακρατική- συμφωνία, ότι αυτή θα υπογραφεί με έναν ιδιώτη».

Με αφορμή την κατάθεση από τον ίδιο, διαβαθμισμένων εγγράφων στη Βουλή, και την προειδοποίηση από το υπουργείο Εξωτερικών για  ποινικές διώξεις σε περίπτωση δημοσιοποίησής τους, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι  γεννάται και καινούργιο θέμα, αυτό της έλλειψης  δημοκρατικότητας και διαφάνειας στο κοινοβούλιο.