Τους έφεξε: Η Aeroflot αυξάνει τους μισθούς των πιλότων στα 10.000 δολάρια μηνιαίως

aeroflot-profile

Αυξήσεις στους μισθούς των πιλότων της αποφάσισε να κάνει από το νέο έτος η ρωσική αεροπορική εταιρία Aeroflot όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Βιτάλι Σαβέλιεφ.

Η απόφαση που έλαβε η διοίκηση της Aeroflot σχετίζεται με την «φυγή» αρκετών Ρώσων πιλότων προς τις ασιατικές χώρες, κυρίως προς την Κίνα όπου οι μισθοί των πιλότων είναι αρκετά υψηλοί.

«Αυτό σημαίνει ότι ο μισθός θα φθάνει περίπου τα 10.000 δολάρια και περισσότερο. Και αν ο κυβερνήτης έρχεται από άλλη εταιρεία, θα παίρνει ακόμη κάποιο επίδομα» δήλωσε ο Σαβέλιεφ, προσθέτοντας ότι η αύξηση του μισθού των κυβερνητών προσβλέπει να προσελκύσει ξένους πιλότους που θα θέλουν να δουλέψουν στην Ρωσία.

Σημειώνεται ότι το 2017 έφυγαν από την Aeroflot 60 έμπειροι πιλότοι, οι οποίοι πήγαν στην Κίνα, όπου όπως επισημαίνει ο Σαβέλιεφ «τους δίνουν υψηλούς μισθούς στους οποίους δεν θα ήθελα να αναφερθώ, καθώς θεωρώ ότι δεν είναι ρεαλιστικοί».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο μισθός του πιλότου στην Κίνα υπερβαίνει τέσσερις φορές τον μισθό που παίρνουν οι πιλότοι στην Ρωσία, ο οποίος κυμαίνεται μεταξύ 17.000 και 25.000 δολαρίων μηνιαίως.