«Έσπασε» ο ύποπτος για την επίθεση σε σουπερμάρκετ στην Αγ. Πετρούπολη

171227-st-petersburg-attack-russia-ew-330p-ceae20be8e7a00f038220f316b49639e-nbcnews-ux-2880-1000

Την ενοχή του για τη βομβιστική επίθεση σε σούπερ-μάρκετ της Αγίας Πετρούπολης, ομολόγησε ο ύποπτος  που συνελήφθη το Σάββατο από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, όπως, ανακοίνωσαν σήμερα οι ανακριτικές αρχές.

Ο δράστης εμφανίζεται μάλλον ως ανισόρροπος, γεγονός που προκύπτει από την ανάκρισή του καθώς επιβεβαίωσε πως οργάνωσε και πραγματοποίησε το έγκλημα, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, κίνητρο της πράξης του ήταν το μίσος του προς τους οργανωτές και τα μέλη ομάδων ψυχολογικής ανάλυσης στις οποίες συμμετείχε.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, ο ύποπτος είναι εγγεγραμμένος από τα 19 του σε μια ψυχιατρική κλινική και είχε κρύψει κοντά στον τόπο της έκρηξης δύο κλειδιά USB που περιέχουν «πληροφορίες για τους λόγους που τον ώθησαν στην πράξη και μια φωτογραφία του εκρηκτικού μηχανισμού».

«Η έρευνα επιβεβαιώνει την ανάμιξη του κατηγορουμένου στην κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού και τη χρήση των δύο κλειδιών USB», συνεχίζει η Επιτροπή.

Ο ύποπτος ως δράστης πρόκειται να εμφανισθεί απόψε ενώπιον δικαστή και θα απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες για τρομοκρατία.

Πηγή που γνωρίζει την υπόθεση και ερωτήθηκε χθες Σάββατο από το πρακτορείο Ιντερφάξ είχε δηλώσει πως ο ύποπτος είναι «ένας 35χρονος κάτοικος της Αγίας Πετρούπολης ονόματι Ντμίτρι Λουκιανένκο». Σύμφωνα με την πηγή αυτή, είναι μέλος «του εθνικιστικού αποκρυφιστικού κινήματος ‘New Age’».

Το προφίλ αυτό δεν φαίνεται να συνάδει με εκείνο ενός οπαδού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε με ανακοίνωσή της την ευθύνη γι’ αυτή την επίθεση.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 18 άνθρωποι, οκτώ εξ αυτών εξακολουθούσαν μέχρι χθες να νοσηλεύονται.