Εντυπωσιακές εικόνες: Πώς υποδέχθηκαν το 2018 οι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

protoxronia-athina

Με χιλιάδες πυροτεχνήματα και φαντασμαγορικές εκδηλώσεις υποδέχθηκαν οι πολίτες των μεγάλων πόλεων το 2018

Στην Αθήνα, η επίσημη «υποδοχή» του νέου έτους έγινε στο Θησείο, με τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό πάνω από την Ακρόπολη, χαρίζοντας εντυπωσιακές εικόνες. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα αλλά και άλλοι καλλιτέχνες, όπως και η μπάντα του δήμου Αθηναίων, ψυχαγώγησαν τους πολίτες της πρωτεύουσας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Η Αθήνα στέλνει μήνυμα γιορτής και ελπίδας σε όλη τη χώρα και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης από τον πεζόδρομο του Θησείου. Επανέλαβε οτι «φέτος η πρωτεύουσα έσπασε ρεκόρ επισκεψιμότητας και τόνισε η Αθήνα είναι μια πόλη ανοιχτή, Φωτεινή που δεν φοβάται το διαφορετικό».

Ωστόσο, οι Αθηναίοι υποδέχθηκαν το 2018 και με… αιθαλομίχλη. Λόγω άπνοιας τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα σε συνδυασμό με το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής και της συσσώρευσης ρύπων από την αυξημένη καύση ξύλου και άλλων υλικών σε τζάκια και σόμπες, η αιθαλομίχλη ήταν ορατή τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη, το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης μάλιστα, μαζί με τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη που ήταν επίσης εκεί, χόρεψαν κάποια στιγμή, στους δρόμους της συμπρωτεύουσας και το σχετικό βίντεο ανέβασε στα social media ο κ. Ψινάκης.

 

Happy new Year!!! @atzitzikostas ,@eleanavlachou + Tzitzikaki. #thessaloniki #aristotelous #marathon #greece #2018 #newyearseve #happynewyear

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ilias Psinakis (@iliaspsinakis) στις 31 Δεκ, 2017 στις 3:13 μμ PST

Με εκατοντάδες φαναράκια που ανέβηκαν στον ουρανό λίγο πριν την αλλαγή του έτους οι Λαρισαίοι γιόρτασαν την αλλαγή του έτους.

 

Με πυροτεχνήματα υποδέχθηκαν και τα Τρίκαλα το 2018. Η προσέλευση του κόσμου για την υποδοχή του νέου έτους στην κεντρική πλατεία της πόλης ήταν μεγάλη.

Μετά τη ρίψη των βεγγαλικών έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας απο τον Δήμαρχο Τρικκαίων.

Με εντυπωσιακά βεγγαλικά που εκτοξεύτηκαν από το επιβλητικό Παλαμήδι υποδέχτηκε το Ναύπλιο το 2018. Ωστόσο, όπως αναφέρει το argonafplia.gr, οι περισσότεροι κάτοικοι και επισκέπτες δεν γνώριζαν ότι γινόταν το χάπενινγκ με αποτέλεσμα οι δρόμοι της πανέμορφης Παλαιάς Πόλης να είναι σχεδόν άδειοι.