Κλέφτης… αποδείχθηκε ο ήρωας της επίθεσης στο Μάντσεστερ

manchester

Ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης βρέθηκε σήμερα ένας άστεγος που παραδέχθηκε ότι έκλεψε την τσάντα και το κινητό τηλέφωνο που είχαν πάνω τους θύματα της επίθεσης στο Μάντσεστερ, ενώ προσποιούταν ότι τους προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.

Ο 33χρονος Κρις Πάρκερ, παραδέχθηκε ότι είναι ένοχος για κλοπή και απάτη ενώπιον του δικαστηρίου του Μάντσεστερ.

Στις εικόνες που κατέγραψαν κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας και προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης, ο κατηγορούμενος διακρίνεται να περπατά ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, που στοίχισε την ζωή σε 22 ανθρώπους την 22α Μαΐου του 2017 στο Μάντσεστερ Αρένα μετά τη συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε.

Ο Κρις Πάρκερ προσέγγισε πολλές φορές την Πολίν Χίλεϊ, που είχε τραυματιστεί στην έκρηξη και η εγγονή της ηλικίας 14 ετών βρισκόταν νεκρή σε κοντινή απόσταση από εκείνη, προτού αποφασίσει να σκύψει από πάνω της και να της κλέψει την τσάντα και το πορτοφόλι της.

Η κατηγορούσα αρχή υποστήριξε ότι ναι μεν προσέφερε «περιορισμένη βοήθεια» στους τραυματίες, ωστόσο εκμεταλλεύτηκε προς όφελός του τις συνθήκες για να διαπράξει κλοπές.

Λίγες ώρες αργότερα χρησιμοποίησε την πιστωτική της κάρτα σε ένα ταχυφαγείο McDonald’s στην πόλη.

Επιπλέον, παραδέχθηκε ότι έκλεψε το κινητό τηλέφωνο από ένα άλλο θύμα, που δεν κατονομάστηκε λόγω νομικού κωλύματος.

Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του την 30η Ιανουαρίου για το αν ο Κρις Πάρκερ είναι ένοχος ή όχι. Ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση.