Μητσοτάκης για την Ημέρα της Γυναίκας: Προτεραιότητα να βοηθήσουμε τις νέες εργαζόμενες μητέρες

mitsotakis543536

Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας έστειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε εταιρία  στα Λιόσια και συνομίλησε με τις εργαζόμενες. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα ενώ είχε διάλογο μαζί τους για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ,τη φορολογία ,τις συντάξεις χηρείας, αλλά και το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις γυναίκες, για τους πολλαπλούς ρόλους που επιτελούν και σήμερα, ως εργαζόμενες, μητέρες και νοικοκυρές. Θέλω επίσης να επισημάνω και μια πραγματικότητα, ότι δυστυχώς συνεχίζονται πολλές διακρίσεις εις βάρος των γυναικών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης που αναφέρθηκε και σε έρευνα που διάβασε πρόσφατα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της οποίας, και στην Ελλάδα, οι γυναίκες κατά μέσο όρο πληρώνονται 12% λιγότερο από τους άνδρες.

«Πρέπει να δούμε πως θα τα διορθώσουμε όλα αυτά, καθώς οι γυναίκες πρέπει να μεγαλώσουνε και παιδιά και μια από τις πρώτες δικές μας προτεραιότητες είναι να βοηθήσουμε τις νέες εργαζόμενες μητέρες να προχωρήσουν πιο κάτω και για αυτό σας επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου για εύκολη πρόσβαση για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία, σε ένα παγκόσμιο ζήτημα, αυτό του bullying και των σεξουαλικών παρενοχλήσεων, στις γυναίκες. «Είναι μια πραγματικότητα και χρειάστηκε να βγουν γυναίκες από όλο τον κόσμο και να ενώσουν με πολλές άλλες τις φωνές τους, οι οποίες ήρθαν και μας μίλησαν για την γκρίζα πραγματικότητα. Πρέπει πρώτα απ’ όλα, να ξεκαθαρίσουμε εμείς οι άντρες, ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε να υπάρχουνε τέτοια περιστατικά», τόνισε μεταξύ άλλων.