Οι προτάσεις Θεοχαρόπουλου στο πολιτικό συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής

theoxaropoulos

Μια πολύ σημαντική πρόταση αναμένεται να καταθέσει στην σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, θα προτείνει στο μεταβατικό στάδιο η Κεντρική Επιτροπή να αποτελείται από 251 μέλη που θα εκλεγούν με καθολική ψηφοφορία στο Συνέδριο με καθορισμένες κοινά αποδεκτές αναλογίες μεταξύ των κομμάτων και των κινήσεων.

Η πρόταση αυτή εκλογής της νέας Κεντρικής Επιτροπής λαμβάνει υπόψη τόσο τον κάθε σύνεδρο ξεχωριστά όσο και τα κόμματα και τις κινήσεις που συνυπάρχουν στον φορέα δίνοντας ώθηση τόσο στο νέο σχήμα ενω παράλληλα θα σταματήσουν οι τριβές που κινδυνεύεουν να ακυρώσουν το εγχείρημα. 

Πάράλληλα, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ο κ. Θεοχαρόπουλος έφερε πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης μετά τις εκλογές χωρίς όμως μονομερείς συνεργασίες με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ. Μια πρόταση που όπως τόνισε θα την φέρει στο συνέδριο, όπου αναμένεται να ζητήσει να μπει σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για τις μετεκλογικές συνεργασίες όπως προβλέπει το νέο καταστατικό.