Παραίτηση Σακελλαρίου: Σκιές στις σχέσεις κυβέρνησης – Δικαιοσύνης βλέπει η αντιπολίτευση

simvoulio-epikrateias

Πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκου Σακελλαρίου, κίνηση που «εντείνει τις σκιές στις σχέσεις της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη», όπως σχολίασε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για την παραίτηση, προσθέτοντας πάντως πως «είναι απαραίτητο την ώρα που η Δικαιοσύνη βρίσκεται στο επίκεντρο προφανών κυβερνητικών πιέσεων, οι ανώτατοι λειτουργοί να επιτελούν αμερόληπτα το έργο τους μακριά από τη δημοσιότητα με βάση τη συνείδησή τους και το Δημόσιο συμφέρον».

Ένωση Κεντρώων: Σύγκρουση εκτελεστικής εξουσίας και Δικαιοσύνης

«Η παραίτηση του κ. Νίκου Σακελλαρίου από την θέση του προέδρου του ΣτΕ μας προβληματίζει, ιδιαίτερα για τους λόγους που επικαλείται και δηλώνουν το χάσμα μεταξύ, Δικαιοσύνης και εκτελεστικής εξουσίας» ανακοίνωσε η Ένωση Κεντρώων.

Το κόμμα «είχε ζητήσει, η μεν κυβέρνηση να πάψει τις απειλές κατά της Δικαιοσύνης, η δε Δικαιοσύνη να χαμηλώσει τους τόνους και να αντιληφθεί ότι η χώρα είναι υπό την κηδεμονία των δανειστών, οπότε είναι φυσικό με ιδιαίτερη φειδώ να εκδίδονται αποφάσεις της με δημοσιονομικές επιπτώσεις. Έτσι φθάσαμε στην σύγκρουση των εξουσιών.