Αυξήθηκαν οι μετακλητοί υπάλληλοι

mitsotakis

Κατά 165 αυξήθηκε ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έστειλε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Χρυσοβελώνη.

Τα στοιχεία που έδωσε ο Κ. Μητσοτάκης προέρχονται από την ηλεκτρονική εφαρμογή apografi.gov.gr . Σύμφωνα με αυτά,
-στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 ο αριθμός των Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, με τον χαρακτηρισμό της εργασιακής τους σχέσης ως «μετακλητοί» ανέρχεται σε 1.745 (1.197 υπάλληλοι και 548 επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών).

-στις 17 Φεβρουαρίου 2013 ο συνολικός αριθμός Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, με τον χαρακτηρισμό της εργασιακής τους σχέσης ως «μετακλητοί» ήταν 1.580 (1.035 υπάλληλοι και 545 ήταν επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών).

Η Μ. Χρυσοβελώνη ζητούσε και πίνακα με τα στοιχεία των υπαλλήλων που υπηρετούν στο γραφείο του Κ. Μητσοτάκη. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι στο πολιτικό του γραφείο υπηρετούν 9 ειδικοί σύμβουλοι-συνεργάτες, 6 μετακλητοί, 1 αποσπασμένος σε προσωρινή ομοιόβαθμη θέση, 1 υπάλληλος ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό και 2 δημοσιογράφοι στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου.

Ακόμη υπηρετούν σε μη οργανικές θέσεις του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού 10 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ασκώντας υπηρεσιακά καθήκοντα.