Επαφές Ν. Αναστασιάδη στις ΗΠΑ για το Κυπριακό

anastasiadis24076762

Σειρά επαφών για το Κυπριακό θα έχει τις επόμενες ημέρες στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αναχώρησε σήμερα για τη Νέα Υόρκη, με ενδιάμεσο σταθμό το Λονδίνο.

Ο κύπριος πρόεδρος θα αναχωρήσει από τη βρετανική πρωτεύουσα για τη Νέα Υόρκη το Σάββατο. Εκεί θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θα έχει μεταξύ άλλων συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Κι Μουν, και τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η συνάντησή του στις 27 του μηνός στην Ουάσιγκτον με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζον Μπάιντεν, μετά από πρόσκληση του δεύτερου.

Στις συναντήσεις του, ο κύπριος πρόεδρος θα αναπτύξει τις θέσεις του σε βασικά ζητήματα, εν όψει της επανάληψης τον Οκτώβριο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται να τονίσει ότι για να ξεκινήσουν και να έχουν νόημα οι διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να γίνει άριστη προετοιμασία και στην πορεία όλα τα βασικά θέματα να συζητούνται παράλληλα.