Δένδιας: Καμία ανοχή σε τάγματα εφόδου και νεοναζιστικές οργανώσεις

dendias180812988

«Η εντολή που έχω από τον πρωθυπουργό είναι ότι τα τάγματα εφόδου και οι νεοναζιστικές οργανώσεις δεν μπορεί να γίνουν δεκτές», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας στο σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, εξαίροντας παράλληλα το έργο της πλειονότητας των ανδρών και των γυναικών που στελεχώνουν την Ελληνική Αστυνομίας.

Η παρατήρηση αυτή έδωσε την αφορμή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να κάνει ειδική μνεία στην Αγγελική, την αστυνομικίνα της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέλαβε το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα στο περισιατικό του Κερατσινίου.

«Μου έκανε εντύπωση η γυναίκα αστυνομικός που έπαιξε ρόλο στην σύλληψη», είπε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στον κ. Δένδια που προανήγγειλε τη βράβευση της αστυνόμου: «Θα την καλέσω την άλλη βδομάδα. Είναι σημαντικό να αποδίδονται διακρίσεις», απάντησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ολόκληρος ο διάλογος των δύο ανδρών ήταν ο εξής:

Κάρολος Παπούλιας: Παρακολουθώ με προσοχή την σημαντική δραστηριότητα και τα όσα κάνετε

Νίκος Δένδιας: Η εντολή που έχω από τον πρωθυπουργό είναι ότι τα τάγματα εφόδου και οι νεοναζιστικές οργανώσεις δεν μπορεί να γίνουν δεκτές. Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των αντρών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι περήφανοι άνθρωποι και προσφέρουν στον Έλληνα πολίτη κάτω από δυσχερείς συνθήκες, χαμηλότατους μισθούς και κάνουν ό,τι μπορούν. Έχουμε θρηνήσει 86 θύματα από το 1984

Κ. Παπούλιας: Μου έκανε εντύπωση η γυναίκα αστυνομικός που έπαιξε ρόλο στην σύλληψη.

Ν. Δένδιας: Θα την καλέσω την άλλη βδομάδα. Είναι σημαντικό να αποδίδονται διακρίσεις.