«Ο Καβάφης κι εγώ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

BB6AA759A4BDC65E62CEBAF8BF7D8C4B

Μια ξεχωριστή βραδιά λόγου και μουσικής, αφιερωμένη στην επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του Κ. Π. Καβάφη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος).

Η Κική Δημουλά, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος και ο Νάσος Βαγενάς επιλέγουν και διαβάζουν αγαπημένα τους καβαφικά ποιήματα.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια Στάθης Γουργουρής θα μιλήσει με θέμα «Καβάφης και μετάφραση: Η περίπτωση Τζέιμς Μέριλ», ενώ κείμενα για τη δημιουργική σχέση τους με τον Καβάφη -κάποια ειδικά γραμμένα με αφορμή την εκδήλωση, όπως των αμερικανών ποιητών Αντρέι Κοντρέσκου και Ντέιβιντ Μέισον, του βάσκου ποιητή Ρικάρντο Αρέγκι, του ινδού ποιητή Σουντέπ Σεν, της ιρακινής ποιήτριας Αμάλ αλ-Τζουμπούρι και του ισραηλινού ποιητή Αμίρ Ορ- διαβάζει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας.

Θα παρουσιαστούν, επίσης, μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη από ανέκδοτη δουλειά του συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου, τα οποία ερμηνεύει στο πιάνο ο ίδιος. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι Δημήτρης Αγγελής και Γιώργος Χουλιάρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών και στο πλαίσιο του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών.