Αποκατάσταση των σχέσεων με τον Νίκο Αναστασιάδη επιθυμεί ο Πανίκος Δημητριάδης

c3cc2f27c2968c39eb42cdb4066bf515

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης δήλωσε ότι το δημόσιο συμφέρον και η έξοδος της χώρας από την οικονομική κρίση επιβάλλουν την αποκατάσταση των θεσμικών σχέσεων του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του κρατικού καναλιού ΡΙΚ, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι πρότεινε συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και διαβεβαίωσε ότι η πρόθεσή του για συνεργασία είναι ειλικρινής.

Σε ερώτηση εάν εκτιμά ότι τα πράγματα μπορεί να φτάσουν στα άκρα, ευχήθηκε να μην συμβεί κάτι τέτοιο, υποδεικνύοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις.

Οι δηλώσεις του κ. Δημητριάδη έγιναν υπό τη σκιά της αστυνομικής έρευνας σχετικά με το συμβόλαιο με τον οίκο “Αλβαρεζ και Μαρσάλ”, για το οποίο ο ίδιος διατύπωσε δημόσια καταγγελία ότι υπεκλάπη και δημοσιοποιήθηκε παράνομα. Μια παράλληλη πτυχή του θέματος είναι η καταγγελία ότι το συμβόλαιο προχρονολογήθηκε για να παραπλανηθεί το Δ.Σ. της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ. Δημητριάδης διατύπωσε την καταγγελία ότι «δημιουργείται ντόρος», ως μέρος των πιέσεων προς τον ίδιο για να παραιτηθεί.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι τα πράγματα για την Τράπεζα Κύπρου μπαίνουν σε τροχιά σταθεροποίησης, ενώ για το Συνεργατισμό, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει να αναδιοργανωθεί.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση νέου κουρέματος καταθέσεων, από τη στιγμή που τηρείται το πρόγραμμα οικονομικής αναπροσαρμογής.