Αίτημα στη Δούρου για να δοθούν κουπόνια σε ανέργους για τις λαϊκές

dourou-kompoloi2

Την ενεργοποίηση διάταξης του νόμου 4264/2014, που προβλέπει ότι μέρος του αποθεματικού του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αττικής μπορεί να αποδίδεται με τη μορφή κουπονιών για τη στήριξη ευπαθών ομάδων ανέργων και απόρων μέσω των δήμων ώστε να προμηθεύονται δωρεάν τρόφιμα από τις λαϊκές αγορές, ζητάει με σχετική επιστολή της από την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Πρόκειται για τη στήριξη ευπαθών ομάδων μέσω κουπονιών 1.000.000 ευρώ, από τις λαϊκές αγορές και όπως σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα των παραγωγών και πωλητών, η διάταξη του άρθρου 7 παρ. 7 αναφέρεται στο 10% του ποσού που εγγράφεται ως έσοδο της Περιφέρειας. Δηλαδή, πρέπει να τεθεί θέμα στη σχετική επιτροπή για να πάρει την απόφαση, ώστε να συνταχθεί η σχετική ΚΥΑ των υπουργών Οικονομίας και Εσωτερικών και να διατεθεί άμεσα από το αποθεματικό το ποσό του 1.000.000 ευρώ, ώστε να προμηθευτούν όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη, οπωροκηπευτικά και προϊόντα βιοτικής ανάγκης από τις λαϊκές αγορές.

Το συγκεκριμένο έσοδο των Περιφερειών προβλέπεται ότι θα διατεθεί αποκλειστικά για την οικονομική ενίσχυση ανέργων, πολύτεκνων, απόρων, ατόμων με αναπηρία άνω του 67%, ατόμων τρίτης ηλικίας που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, οικογενειών με ανήλικα τέκνα με ειδικές ανάγκες και γονιών που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης. Η οικονομική ενίσχυση αφορά αποκλειστικά στην κάλυψη βιοτικών αναγκών των ανωτέρω με είδη που πωλούνται στις λαϊκές αγορές.