Στην Παμβώτιδα ψάχνουν για τον αγνοούμενο φοιτητή

giakoumakis237886

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Αγωνιωδώς συνεχίζονται οι έρευνες για τον 20χρονο φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τις 6 Φεβρουαρίου, όταν και εξαφανίστηκε από τους χώρους της σχολής αλλά και της φοιτητικής εστίας στην οποία έμενε.

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή Φώντα Βρόσγο, οι έρευες των αρχών επικεντρώνονται στη λίμνη των Ιωαννίνων. Στα μέσα της εβδομάδας, καιρού επιτρέποντος, δύτες θα καταδυθούν στα νερά της Παμβώτιδας για να ερευνήσουν τον βυθό.

Την ίδια ώρα, στη σχολή επικρατεί αναβρασμός, καθώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ζήτησε την παραίτηση του διευθυντή.

Είχε προηγηθεί το πόρισμα της Διοικητικής Έρευνας που διενεργήθηκε από τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», στον οποίο ανήκει η σχολή.

Όπως αναφέρει στο newpost, ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, νομικός σύμβουλος του Οργανισμού:

«Χωρίς αμφιβολία ο εξαφανισμένος φοιτητής είχε πέσει θύμα ενδοσχολικής βίας».

Το πόρισμα κάνει λόγο και για ευθύνες εκ μέρους της διεύθυνσης της σχολής, για τα τηλεφωνήματα πολιτικών ανδρών που προσπαθούσαν να παρέμβουν υπέρ κάποιων σπουδαστών.

«Η διοίκηση του ΕΛΓΟ δεν είχε ενημερωθεί για τις οχλήσεις και σίγουρα για αυτό υπάρχουν ευθύνες», λέει στο newpost ο Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Τη Διοικητική Έρευνα έφεραν σε πέρας ο κ. Αθανασόπουλος με τη συνδρομή των διοικητικών υπαλλήλων Κωνσταντίνας Παπαδοπούλου και Σπύρου Στάθιαρη.