Οι πεζοί διεκδίκησαν… δικαίωμα στην προτεραιότητα (φωτό)

pezoi1

Το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα των πεζών για προτεραιότητα έναντι των αυτοκινήτων στη διάσχιση του δρόμου διεκδίκησε η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών (φωτό), σε μια συμβολική εκδήλωση στην οδό Γεωργίου Βιζυηνού στις Σαράντα Εκκλησιές.

Αντικείμενο της δράσης ήταν οι διαγραμμισμένες διαβάσεις «προτεραιότητας πεζών» που στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Ένωση, «είναι παγίδες θανάτου, μια και δεν εξασφαλίζουν την προτεραιότητα, παρά μόνο του αυτοκινήτου».

Τα μέλη της αλλά και κάτοικοι της περιοχής, με την παρουσία τους στις διαβάσεις υπενθύμισαν στους οδηγούς αυτοκινήτων την υποχρέωση παραχώρησης προτεραιότητας και ζήτησαν να αναδειχθούν καλύτερα οι διαβάσεις, με αποτροπή στάθμευσης αυτοκινήτων πάνω τους, ανύψωση του δαπέδου τους στο ύψος του πεζοδρομίου για να λειτουργεί αποτρεπτικά στην ταχύτητα των αυτοκινήτων και ειδικό νυχτερινό φωτισμό.

Ζήτησαν ακόμη, την καθιέρωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου του ορίου ταχύτητας των 30 χιλιομέτρων σε περιοχές κατοικίας αλλά και τον συστηματικό έλεγχο των παραβάσεων.